Orosz beszédfejlesztő tréning

Kedves Hallgató!

Tapasztalataim szerint a sikeres nyelvvizsgához rendkívül fontos, hogy a hallgató megtanulja azt, hogy hogyan kell vizsgázni, milyen típusú feladatok és milyen témák várhatóak a vizsgán, valamint rutint szerezzen az egy időben több emberrel történő kommunikációban, hiszen a vizsgabizottság is több emberből áll. Erre készít fel a nyelvvizsga tréning, melynek tematikája a nyelvvizsga központ által közzétett témák. A képzésen megszerzett ismeretek birtokában a résztvevő eredményesen fogja tudni bemutatni a meglévő tudását, valamint magabiztosan fogja magát érezni a vizsgaszituációban. A tréning motivációs és személyiségfejlesztő elemeket tartalmaz, így a megszerzett tudás az élet más területein is hasznára válik a hallgatónak. A mikrocsoportnak (maximum 4 fő) köszönhetően maximális segítséget tudok adni minden résztvevőnek. A csoporttagok a módszernek köszönhetően egymást is segítik fejlődésükben.


A hatalmas érdeklődésre való tekintettel ez egy újabb, frissen meghirdetett tréningem. Kevésbé intenzív, így az egyéni felkészülésre is több idő marad, ideális elfoglaltabb résztvevőknek. Természetesen ettől függetlenül bárki jelentkezhet.

Modul

Téma

Időpont

1

Én és a családom

2022.01.14. péntek 1600-1730 CET

2

Az otthon és a szűkebb környezet

2022.01.21. péntek 1600-1730 CET

3

A munka világa, napi tevékenység

2022.01.28. péntek 1600-1730 CET

4

A tanulás világa

2022.02.04. péntek 1600-1730 CET

5

Kommunikáció

2022.02.11. péntek 1600-1730 CET

6

Kapcsolatok más emberekkel

2022.02.18. péntek 1600-1730 CET

7

Szabadidő, szórakozás, kultúra

2022.02.25. péntek 1600-1730 CET

8

Egészség, fitness, sport

2022.03.04. péntek 1600-1730 CET

9

Vásárlás és szolgáltatások

2022.03.11. péntek 1600-1730 CET

10

Étkezés, gasztronómia

2022.03.18. péntek 1600-1730 CET

11

Közlekedés

2022.03.25. péntek 1600-1730 CET

12

Utazás, turizmus

2022.04.01. péntek 1600-1730 CET

13

A természet világa

2022.04.08. péntek 1600-1730 CET

14

Szabadidő, hobbik és divat, öltözködés

2022.04.15. péntek 1600-1730 CET

15

Magyarország és a célnyelvi országok

2022.04.22. péntek 1600-1730 CET


Képzés neve: Orosz beszédfejlesztő tréning

Képzés időtartama: 30 tanóra (15 x 2 tanóra)

Képzés helyszíne: online

Képzés díja: meglévő tanítványaimnak 180 000 HUF, csak a tréningre jelentkezőknek 240 000 HUF

Jelentkezési határidő: 2022. január 7.

Program vezető: Szaskova Gabriella


Jelentkezzen az orosz beszédfejlesztő tréningre közvetlenül e-mailben az info@oroszrolmagyarra.hu címen, vagy keressen bizalommal telefonos, illetve online elérhetőségeimen!


Úgy gondolom, hogy nem csak egyénenként, hanem egy csapatként fejlődtünk az idő előre haladtával. Nagy önbizalmat kaptam a tréningnek köszönhetően. Az elején még alig mertem megszólalni, féltem, hogy esetleg hibázom, azonban Gabinak és a társaimnak köszönhetően sokkal bátrabb és magabiztosabb lettem. A tréning intenzitása, Gabi és a társaim tudása, mentalitása mind hozzájárult a fejlődésemhez. Borzasztó fontos számomra a visszajelzés, ugyanis néha túl szigorú vagyok magammal szemben, így nagyon jólesik az, hogy a társaim őszintén elmondják azt, hogy ők hogyan látják az én teljesítményemet. Nagyon örülök, hogy visszajelzést adhatok a társaimnak, mert szeretném én is visszaadni azt a támogatást, amit tőlük kapok minden alkalommal. Bármikor megeshet, hogy nem ugrik be az adott szó idegen nyelven, így örülök, hogy a magyarázó készségemet is fejleszthettem. Kezdetben rosszul éltem meg, hogy egyhuzamban ennyit kell beszélni egy témáról. Azonban a tréningnek köszönhetően megszűnt a korábban érzett feszültség a feladat teljesítése során. Elsajátítottam azt is a tréning során, hogy hogyan alakítsam egy kép leírását egy olyan témára, amiről tudok és szívesen is beszélek. Változatos és életszerű szituációkat gyakorlunk, amelyek nem csak ahhoz járulnak hozzá, hogy a vizsgán helytálljunk, hanem hogy a későbbiek során a valóéletben is kamatoztathassuk a megszerzett tudásunkat.

Kovács Tamara – egyetemi hallgató

Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Nemzetközi Igazgatási Szak


Mivel kis csoportos foglalkozások, ezért több idő jut mindenkire, testre szabott. Célorientált, ami nagyon fontos, mindegy, hogy milyen típusú vagy szintű vizsgára készül az ember, biztos, hogy kamatoztatni fogja! Nagyon praktikus, hogy online van. Sokat fejlődtem, helyesebben használom a tanultakat, bátrabban beszélek. Először el sem tudtam képzelni, hogy 3 percig képes legyek beszélni bizonyos témákról, de a tréning alatt úgy belejöttem, hogy ez most már természetes. Ráéreztem, hogy tudjak rögtönözni, és azt mondani, amit tudok, nem pedig azt, amit nem tudok. Azt gondolom ez egy nagyon fontos dolog nyelvtanulásban, vagy akár vizsgán. Abban látom a hatékonyságát, hogy rájöttem szinte mindent el lehet mondani, le lehet kommunikálni. És rávilágított arra is, hogy mennyire fontos a jó szókincs. Nagyon jól esett mindig a pozitív visszajelzés. Bátorított. Volt, hogy olyat emeltek ki, amit én észre sem vettem. Jó volt pozitív visszajelzéseket adni a többieknek, látni, hogy mennyire jól esik nekik is, erőt, hitet lehet ebből meríteni. Nagyszerű vagy Gabi, hogy ezt kitaláltad és összehoztad! Nekem sikeres moduljaimban nagy szerepet játszott! Hálás vagyok érte Neked és a lányoknak! Élvezetes így nyelvet tanulni! Mindenkinek további sok sikert kívánok az orosz nyelvvel kapcsolatban!

Farkas Krisztina – adminisztrátor

Magyarország Nagykövetsége, Moszkva – moszkva.mfa.gov.hu


A tréning teljesen különbözik a hagyományos iskolai nyelvoktatástól! Amíg az iskolákban az órákat sokszor csak passzívan végig üljük és a gondolataink teljesen elkalandozhatnak, addig ezek a tréningek teljes koncentrációt és odafigyelést igényelnek, ugyanakkor nem megterhelő módon. Az sem egy utolsó szempont, hogy nagyon jó a hangulat éppen a kevés létszámnak köszönhetően! Mivel könnyed és jó a hangulat a tanulás szinte észrevétlenül történik. Személy szerint én nem gondoltam, hogy így is lehet tanulni! Számomra olyan élményeket adott ez a tréning amilyenekről még csak álmodni sem mertem. Be kell vallanom őszintén, hogy nagyon féltem ettől a tanulási módszertől, mivel tudtam, hogy a társaim mind fiatalabbak, éppen túl vannak az iskolás éveken vagy még tanulnak én pedig már a nagymama koromat élem! Félelem volt bennem, hogy nem fogom tudni tartani a tempót velük és talán nevetségessé teszem magamat! Ehelyett már az első óra után óriási megkönnyebbülés volt számomra, hogy Gabi úgy alakította ki a tantervet, hogy minden alkalmat nagy izgalommal vártam és szívesen készültem minden órára. Azért találtam hatékonynak ezt a módszert, mert itt megtanultuk hogyan mondjunk el minél többet az adott témáról még akkor is, amikor még nem tudunk sokat az adott nyelven! Voltak olyan pillanatok amikor visszajelzést kellett adni egymásnak! Ezek nagyon fontosak voltak számomra, mert még nagyobb lendületet adtak nekem a tanuláshoz! Ez alatt az időszak alatt óriás fejlődésen mentünk át mindannyian! A kedvencem a szituációs gyakorlat volt! Ez a gyakorlat nekem abban volt nagyon hasznos, hogy a mindennapi életben adódó problémákra készített fel. Abban látom ennek az eredményét hogy teljesen spontán helyzeteket meg tudok oldani egy olyan környezetben ahol senki nem beszél magyarul csak oroszul. Hálás vagyok a sorsnak, hogy részt vehettem egy ilyen tréningen! Köszönöm Gabinak a türelmet, a kitartást, a sok buzdító szót és nem utolsó sorban a kedvességet! Nem tudom szavakkal kifejezni mennyire hálás vagyok. Szívből kívánom, hogy maradj mindig ilyen vidám, kedves és dinamikus hölgy!

Pallagi Katalin

orosz tolmács, fordító


Gyakorlatias jellege miatt sokkal hatékonyabban tudtam fejlődni, új szavakat tanulni és kifejezni magamat, illetve a többiek véleménye az adott témáról megmutatott többféle lehetőséget, nézőpontot, amelyekről érdemes lehet majd beszélni a vizsgán, továbbá magabiztosabbnak érzem magam a szóbeli kommunikáció területén. Színesítette az egész tréninget, hogy különböző emberek vettek részt rajta, különböző tudással, így számomra hatalmas élmény volt, amikor hallottam a többieket, hogyan fejezik ki magukat, ezáltal én is be tudtam építeni a „beszédembe” színes, változatos kifejezéseket, praktikus mondatkezdéseket. Lehetőséget adott, hogy megtanuljam, hogyan kell felkészülés nélkül, azonnal kifejezni magam, és használjam a meglévő, és a még passzív nyelvtudásomat is. Beszéd közben, mikor nyelvtani hibát vétek, vagy mikor nem jut eszembe az adott szó, akkor úgy érzem rosszul csinálom, de amikor a végén meghallottam, hogy a többiek a visszajelzéskor arra helyezték a hangsúlyt, hogy mi volt a jó abban, amit mondtam, máris más megvilágításba helyezték az én véleményemet is, vagyis, hogy én is azt értékeljem, amit már elértem és ami a legfontosabb, hogy lássam a fejlődést. Miután engem is motivált a többiek pozitív visszajelzése, én is örömmel hangsúlyoztam ki a másik erősségét, és a pozitív részt az általuk elmondottakkal kapcsolatosan. Annak ellenére, hogy tudom, milyen témák vannak, mégis volt olyan, hogy úgy éreztem elfogyott a mondanivalóm a képről. Sokat segített, hogy amikor elakadtam, akkor Gabi rákérdezett a többieknél, hogy mit lehet még hozzátenni, és akkor jöttek olyan ötletek, melyek nem voltak ismeretlenek, de mégsem jutottak eszembe. Ez megtanított arra is, hogy elakadáskor ne ragadjak benne a gondolatba, és nem baj, ha megállok és a „dobozon kívül” kezdek gondolkodni, vagyis teljesen más szemszögből, oldalról közelítem meg a témát. Elképzelhető, hogy lesz olyan szituáció, ahol nem tudom egy-egy kifejezés orosz megfelelőjét, de megtanultam, hogy nem kell aggódni, arra helyezzem a hangsúlyt, amit tudok mondani.

Tréning résztvevő

adatvédelmi okokból nem nyilvános


Orosz szóbeli nyelvvizsga felkészítő tréning

Kedves Nyelvvizsgázó!

Tapasztalataim szerint a sikeres nyelvvizsgához rendkívül fontos, hogy a hallgató megtanulja azt, hogy hogyan kell vizsgázni, milyen típusú feladatok és milyen témák várhatóak a vizsgán, valamint rutint szerezzen az egy időben több emberrel történő kommunikációban, hiszen a vizsgabizottság is több emberből áll. Erre készít fel a nyelvvizsga tréning, melynek tematikája a nyelvvizsga központ által közzétett témák. A képzésen megszerzett ismeretek birtokában a résztvevő eredményesen fogja tudni bemutatni a meglévő tudását, valamint magabiztosan fogja magát érezni a vizsgaszituációban. A tréning motivációs és személyiségfejlesztő elemeket tartalmaz, így a megszerzett tudás az élet más területein is hasznára válik a hallgatónak. A mikrocsoportnak (maximum 4 fő) köszönhetően maximális segítséget tudok adni minden résztvevőnek. A csoporttagok a módszernek köszönhetően egymást is segítik fejlődésükben.


Ez a kurzus betelt, az áthúzottan szedett időpontok ezt jelzik. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel egy újabb kurzust indítottam, annak információi feljebb görgetve olvashatók. Az itteni időpontok a kurzustagok informálódását szolgálják.

Modul

Téma

Időpont

1

Én és a családom

2022.01.08. szombat 900-1030 CET

2

Az otthon és a szűkebb környezet

2022.01.12. szerda 1700-1830 CET

3

A munka világa, napi tevékenység

2022.01.15. szombat 900-1030 CET

4

A tanulás világa

2022.01.19. szerda 1700-1830 CET

5

Kommunikáció

2022.01.22. szombat 900-1030 CET

6

Kapcsolatok más emberekkel

2022.01.26. szerda 1700-1830 CET

7

Szabadidő, szórakozás, kultúra

2022.01.29. szombat 900-1030 CET

8

Egészség, fitness, sport

2022.02.02. szerda 1700-1830 CET

9

Vásárlás és szolgáltatások

2022.02.05. szombat 900-1030 CET

10

Étkezés, gasztronómia

2022.02.09. szerda 1700-1830 CET

11

Közlekedés

2022.02.12. szombat 900-1030 CET

12

Utazás, turizmus

2022.02.19. szombat 900-1030 CET

13

A természet világa

2022.02.23. szerda 1700-1830 CET

14

Szabadidő, hobbik és divat, öltözködés

2022.02.26. szombat 900-1030 CET

15

Magyarország és a célnyelvi országok

2022.03.02. szerda 1700-1830 CET


Képzés neve: Orosz szóbeli nyelvvizsga felkészítő tréning - BETELT!

Képzés időtartama: 30 tanóra (15 x 2 tanóra)

Képzés helyszíne: online

Nyelvvizsga időpontja: 2022.03.06. az írásbeli vizsga napja, melyhez viszonyítva +/- 1 hét a szóbeli vizsga, melyre egyedileg kap behívót a vizsgázó

Képzés díja: meglévő tanítványaimnak 180 000 HUF, csak a tréningre jelentkezőknek 240 000 HUF

Jelentkezési határidő: 2021.12.31.

Program vezető: Szaskova Gabriella

Megosztás ezzel:

Ha szeretne értesülni az újdonságaimról, kérem iratkozzon fel a hírlevelemre:

Sok hasznos, orosz – magyar fordítással, orosz kultúrával, az oroszországi üzleti élettel, illetve az orosz nyelv tanításával kapcsolatos információ szerepel a nagyjából havonta kiküldött tájékoztató anyagomban. Garantálom, hogy nem tolakodó és biztosan hasznos benyomást keltő üzenet landol majd a postaládájában!

Oldalunk a teljesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Bővebb információ.